Кои мъжки дрехи харесват жените?

В много сайтове чета за дамските дрехи, които мъжете харесват, за стила, който предпочитат и прочие. Но тези статии едва ли са писани от мъже, така че все пак не са много обективни, макар и създадени в полза на женското съсловие.

Едва ли жена би могла да даде точен отговор какво искат мъжете, защото по природа могат да бъдат крайно непредсказуеми, но определено може да отговори на въпроса какво харесват жените и какво не. Така че, господа, четете.

Що се отнася до мъжкия стил категорично мнение по въпроса няма. Всяка възраст си има своите предпочитания, всеки тип жена има своите търсения за сигнали в облеклото на силния пол. Обаче сме на едно мнение за някои неща:

Спортни сака. Спортните сака в комбинация с тениска, блуза или риза създават небрежно излъчване. Добре скроеното сако създава усещане за широки рамене, по които толкова си падаме, и стесняват кръста (чудесни са и за мъже с килограм -два отгоре).

well dressed manРизи с навити ръкави. Дългите ръкави и закопчаните до шията ризи говорят за педантичност и тесногръдие. Не са ни по вкуса. Когато видим подобно облечен екземпляр веднага ни идва на ум: “Мама сигурно му е казвала да се носи прилежно и да не мачка ръкавите”. Обаче, когато мъжът ги навие до лактите и разкопчае няколко копчета на гърдите полудяваме. За много жени гледката на силни пред мишници е много секси. Разкопчаната ризи издава закачливост, увереност в себе си и ни говори, че този мъж не се поддава на норми и клишета. С четири думи: Харесва ни ужасно много.

Дънки. Всички ние обожаваме мъже в стандартните сини дънки. Класическа кройка – не чарлстони, не вталени в глезените, не размъкнати до коленете, не накъсани и продрани. Точка.

Папионка. О, да. Това е Джеймс Бонд, Мат Смит, емблематичен в образа на подмладения Доктор Кой и Брад Пит в “Да срещнеш Джо Блек”. Папионката издава нестандартност, собствен стил и класа. А коя жена не харесва мъже, които вдигат летвата по този начин.

Часовник и очила. Може би защото ние жените обръщаме голямо внимание на детайлите, за това и мъжките аксесоари ни правят силно впечатление. Щом той си сложи слънчевите очила, припадаме. А наличието на часовник показва, че той не обръща толкова внимание на телефона си и определено не е от онзи “залепен за смартфона си” тип. Селфитата са женска работа. Не че няма да ни хареса да се възхищаваме на супер снимките му във Фейсбук, но е неприятно, когато той е по-суетен от нас.

Мъже, никога, никога, ама никога не носете: сандали с чорапи, карирани ризи със затегнати тиранти (точно в тази комбинация), прилепнали панталони до над глезена или от онези висящи тийн анцузи, стеснени от коляното на долу! Те ни изпращат не много добри сигнали. Карат ни да си мислим, че или сте още малък, или прекалено старомоден, или ви липсва увереност… или пък не сте много наясно със себе си. При всички случаи няма да излезем с вас. Ние търсим стабилни и уверени мъже, чаровни в своята небрежност, които да ни подкрепят и да се грижат за нас.

Google+ Comments