Да се отървем от вредните навици, свързани с красотата

И тъй като края на тази година наближава, време е да си поставим цели за новата. Ако те трябва да са на тема красота, аз имам няколко вредни навици, които искам да изкореня. Предполагам и други жени да се сблъсквали с тях.

15-why-is-it-bad-to-sleep-with-makeupИма вечери, в които сме толкова изморени, че или ни мързи, или забравяме да си свалим грима преди лягане. Да, случвало ми се е макар и не чак толкова често. Не е нужно да споменавам, че е вредно за кожата на лицето. Все пак и тя трябва да си поеме глътка въздух. Мислила съм как мога да реша този проблем по-най лесния начин – с мокри кърпички за премахване на грим в нощното шкафче. Това, разбира се, е крайна мярка само за спешни случаи, когато наистина нямате сили да измиете лицето си подобаващо.

По-добре без никакъв лак, отколкото с обелен такъв. Белещият се маникюр е страшна гледка, просто не изглежда естетично.  В това състояние ноктите изглеждат зле поддържани, а това не е така. Вероятно сте били твърде ангажирани тези дни и сте нямали възможност да си обърнете внимание. Като видя, че лакът ми почва да се бели подхождам по два начина – или го поправям набързо, или го махам целия.

Лятото в бързината често се случва да забравя да си сложа слънцезащитен крем за лице. Там кожата е деликатна и наистина си трябва нещо с SPF. Алтернативен вариант е фон дьо тен със слънцезащитен фактор.

 

Google+ Comments