Мъж подарява всичките цветя на света!

Тази седмица имах роднина рожденичка и купих красива кутия за бижута с инкрустирани камъни. След като избрах и подходяща картичка се насочих към цветарския магазин. Не знаех дали да купя цвете в саксия или тривиалното – орхидея върху гъба и клонки. Докато се чудех, в цветарницата влетя мъж, посегна към розово цвете и мина на касата за по-малко от 10 секунди. Жената го попита дали това е всичко, а той се ухили в отговор. Пита го дали да сложи панделка или някакъв друг аксесоар – калинка, пеперуда, мрежа. Той отвърна, че не иска нищо. Цветарката очевидно се опитваше да го заговори, защото тя беше млада, той също, цветето не беше роза… сещате се. Явно Тя бе решила, че Той е свободен. Искаше да разбере за кого е цветето. Прозрял намерението й, той подхвърли небрежно, че не му трябва панделка, защото любимата му не е претенциозна, а и ако трябва да слага панделки винаги когато купува цветя, половинката му ще събере цял наръч и ще се чуди какво да го прави. Проследих реакцията на видимо недоволната от развитието на ситуацията цветарка, която се опита да му предложи роза, защото видиш ли, тя означавала любов, а другите цветя били символ на не толкова силни чувства. Той обаче не се хвана отново. С усмивка подаде парите, пое си цветето и каза в движение, че толкова обича приятелката си, че и бил обещал всичките цветя на света и сега просто изпълнявал обещанието си. Затова всеки ден й взимал различно цвете от цветарница, която била в близост до мястото на срещата. Днес се паднал в тази. И излезе.

И докато аз бях впечатлена, цветарката се мръщеше. Доближих се до касата с букет от слънчогледи и младото момиче, очевидно искащо да излее разочарованието си, промърмори, че всички свясти мъже са заети, а този още с влизането го усетила, че бил мъж мечта. Да, тя определено завидя на момичето, което той така романтично ухажваше, дори и вече да бяха заедно.

Но любовта е такава. Тя се нуждае от мили жестове постоянно, а не само по поводи. Затова не са нужни пари, а ние жените обожаваме цветя. Те са красиви, нежни и подарени от мъж значат много. И дори да не са всичките на света, ще ни зарадват много.

Google+ Comments