Направи си котешки очи

cat woman yeyesНяма по-секси грим от котешките очи. Характерно за него е, че отива на всяко око, стига да е нанесен както трябва.

Защо точно КОТЕШКИ очи?

Жената отдавна е асоциирана като котка, поради самия характер на природата й. Незнайно защо на мъжете страшно много им харесва асоциацията с гальовно, но упорито и властно създание. Остават очаровани, когато видят и някакви външни прилики с него.

От друга страна подобен грим – тип котешки очи, е бил оформян в Древен Египет. Фараоните, техните наложници и жени са издължавали очите си, за да са по-близо до божественото, според техните представи и вярвания.

За да си направите котешки очи сами, най-най-най-важното е да си купите качествен и дълготраен грим, който не се размазва при вълнение, изпотяване и сълзи. Който да не пада по скулите и да не зацапва кожата извън очертанията, които сте искали да създадете. Второто най-важно е да използвате тънка четка или добре подострен молив.

Как да си направим котешки очи? Нанесете фон дьо тен върху лицето, но и под очите и клепачите. След това сложете сенки тъмен нюанс върху клепача и под него с върховете на четката. Направете така, че плътно да прилепне по контура на окото в тънка линия. Изчакайте малко да слегне гримът и едва след това изрисувайте котешките очи. Издължете предната част до носа и задната до края на горната част на скулата. Уплътнете и изтънете с помощта на клечка с омотана към върха й напоен с почистваш лосион памук. Така и лесно ще редактирате, където сте изкривили линията. След като изчакате минута две, гледайки надолу, за да не се размаже и същевременно изсъхне очната линия, нанесете обилно спирала.

Ефектът – зашеметяваш!

Google+ Comments