Да си красива или не?

Красота в своята същност е избор. Всеки мъж или жена може да избере дали да изглежда добре, или да представя себе си в не най-подходящата светлина. Ако все пак избере да бъде, то тогава трябва да помисли с какво да подчертае естествения си чар. Защото именно в това се състои добрият външен вид – фокус върху положителните характеристики и в прикриване на отрицателните черти.

Всички знаем, че няма перфектни хора. А вие сами сте най-големите критици на себе си. Може би не харесвате носа си, или смятате, че косата ви изглежда рядка, притеснявате се от наличието или липсата на два-три килограма.

В такъв случай, обърнете внимание на:

1. Грима – подчертайте очите, устните, ако смятате, че те са най-красивата част от лицето ви. Нанесете малко фон фьо тен, за да изравните тена на кожата. Не се маскирайте обаче! Границата между тежкия грим и лекия макиаж е много тънка и не я прекрачвайте. Спирала, малко молив за вежди, ако смятате, че вашите са бледи или тънки, очна линия да удължи окото, ако мислите че вашите са с кръгла форма и това не ви отива – е достатъчно. Внимавайте с ружа. Червените бузи са хубаво нещо, но не всеки успява да нанесе руж както трябва и не на всеки му отива. Аз лично никога не го правя и нанасям съвсем леко крем за лице, колкото да матирам кожата и да освежа тона й.

2. Косата е винаги добра в прическа. Това не означава, че рядката коса трябва да се топира за обем или всеки ден да горите краищита с преса. Използвайте хубав балсам за коса, кристали за лъскавина и сешоар с приставка, за да подвиете краищата. Свежата, ароматна и лъскава коса е признак за грижа и излъчва здраве и красота.

3. Дрехите – техният избор може да подчертае ханша, бюста, да скрие паласки, дупе и ръце. Много внимавайте какви дрехи носите. Те са част от цялостния ви изглед. Както при мъжете, така и при жените. И още нещо: гладете дрехите си! Винаги съм се изумявала как може толкова привлекателен мъж или жена вечно да ходи негладен и раздърпан.

4. Ноктите – подавате ръка, ръкувате се. Използвайте крем, поддържайте спретнати ноктите си. Това важи и за мъжете, и за жените – за ръцете, а също и за краката. Не позволявайте да сложите сандал без да сте се погрижили за кожичките на пръстите и петите. Прави лошо впечатление.

5. Парфюм – колкото и да не ви се вярва, ароматът въздейства върху сетивата. Затова добре ухаещият човек привлича много повече. Винаги ухайте на чисто, използвайте подходящ аромат, с който да правите отлично впечатление.

smiling and pretty woman6. Възпитание, поведение и маниери – красотата е въпрос на избор как да се държите сред обкръжението си. Опитвайте се от време на време да се поглеждате от страни и да оценявате поведението си. Все пак то е това, което оставя цялостна следа. Случвало ли ви се е да се запознаете с някого и първото ви впечатление да е за спретнат, но не много привлекателен човек. След кратко общуване с него обаче да имате усещането, че това е най-симпатичният и хубав мъж/жена на света. Маниерите, позата на тялото, усмивката, гласът – всичко това оформя вашето излъчване. Един мъж трябва да се държи мъжкарски. Една жена е по-важно да излъчва красота с цялото си поведение, отколкото да е ослепителна красавица в действителност.

А вие, какво ще кажете за всичко това?

Google+ Comments