Вечерна красота или делнично удобство?

Витрините на магазините са отрупани с красиви стоки – дрехи, обувки и аксесоари. Често купуваме онова, което ни харесва, водени от  емоциите си, за да установим по-късно, че покупката ни е напълно неоправдана, тъй като се оказва, че нямаме подходящ повод да го облечем. Затова пък в обикновените делнични дни отваряме гардероба, само за да установим, че той изобилства от фини, бляскави вечерни или купонджийски бар материи, но липсват дрехи, в които да се чувстваме добре в ежедневието си.

Красотата не винаги е свързана с удобството, както и удобството не винаги е свързано с красота, си мислят повечето жени. Затова са склонни само и само, за да съчетаят любимите си дрехи и да ги изведат навън, да се подложат на мъчението да изкарат целият работен ден с впит панталон, къса пола или много високи затворени обувки.

Но как да избегнем избора между това да сме красиви с бляскави дрехи, които подхождат повече за вечерта, и това да ни е удобно в ежедневието. Като за начало всяка жена трябва да свикне с мисълта, че не непременно облеклото за вечерта е красиво, а делничното скучно. Мисля, че в това схващане се крие изцяло разковничето. И след това – да се научи да комбинира интересни аксесоари, пъстри десени с тип обувки, за да разнообразява делничната си визия.

Business-Casual-for-Women-Style-IdeasМислили сте си защо има толкова много модни сайтове и сейтове за красота? Защото са четени масово, тъй като масово жените не могат да комбинират облеклото си. Една част купуват еднотипни скучни дрехи, които смятат, че ги представят добре на работното им място, като майки или съпруги. Други наблягат на секса и търсят всякакъв начин да направят впечатление. След това се чудят, защо околните не ги взимат сериозно. Колкото и да си мечтаете Стейси и Клинтън да дойдат и да разчистят гардероба ви, като ви помогнат да си изберете нов, това едва ли ще се случи, ЗАТОВА:

Най-лесният, най-елементарният начин, да пазарувате и да се обличате добре е като се научите да съчетавате красивото с комфортното е да направите:

СПИСЪК на нещата които са ви нужни и нещата, които смятате да купувате. Така ще избегнете разточителството по излишни дрехи, само защото са ви харесали, водени от емоционален момент. При 15 официални рокли, едва ли е нужно да харчите парите си за 16-та, ако сте излязли да си търсите удобни и практични дънки.

ИЗКАРАЙТЕ ЦЕЛИЯ СИ ГАРДЕРОБ. И отделете дрехите за парти от дрехите за ежедневието. Подредете ги отново по закачалките като ги съчетаете една с друга, така че да оформите готов тоалет. Помислете и наложете коя блуза с кой панталон и коя пола си отива, отгоре поставете аксесоар и запомнете комбинацията.

Смесвайте цветове, търсете цветни десени, не излизайте от дома си без бижу, не забравяйте колана и шалчето на чантата. Добавяйте брошки и всякакъв вид закачливи елементи, ако имате. Бъдете красиви и в удобното си ежедневно облекло 🙂

 

Google+ Comments