5 модни правила, които да нарушите

Правилата са създадени, за да се нарушават. Нали така? А какво по-добро поле за действие в тази насока от експериментите с външния вид. Тук действат толкова много правила, които постоянно се променят, че вчерашното “Не”, днес вече е “Да”. А сутрешното “Може би” вече е станало “Със сигурност”. Специално за вас подбрах в кратък списък някои модни правила, които спокойно да нарушите без каквито и да е скрупули.

Spring-Shoes-Bags1. Обувките и чантата задължително са в тон.

Да, ама не – това време отдавна отмина. Лично аз обожавам обувките с телесен цвят, които се сливат с по-семплата визия, а в същото време екстравагантната ви чанта събира погледите на всички наоколо. Ако вие предпочитате по-цветните обувки, спокойно ги комбинирайте с гривна, колие или шал в същия цвят, но по-семпла чанта. Правилото тук е: Експериментирайте смело, но умно.

2. Облечи се за живота, който искаш, е не този, който имаш.

Предизвикай съдбата с предизвикателен вид. Ако се чувстваш добре в кожата си с онази бохемска пола, какво те спира да отидеш на работа с нея? Освен ако нямате строг дрес код, едва ли някой ще те върне вкъщи, за да се преоблечеш. Извън офиса също ще привлечеш погледите на околните, така че действай и не му мисли. Комбинирай рокля с кецове, пола с кубинки, суитшърт и сандали, дълга до земята пола с равни обувки и т.н.

3. Подобно с подобно не си отива.

Нали знаете – черно и синьо не си подхождат. Бяло и бежово са прекалено еднотипни, а жълто и ябълково зелено идва малко прекалено. Хм, дали е така наистина? Аз се сещам за някои доста успешни изключения от това правило.

mini1854. Токчетата са само за ниски жени.

Дълбоко не съм съгласна. Да носи красиви и високи обувки е източник на самочувствие за всяка жена. Щом има ниски дами, които цял живот ходят на ниски обувки, защо да няма и високи дами с високи обувки. Това е личен избор, който всяка от нас има право да вземе сама за себе си.

5. Без бяло през зимата и черно през лятото.

Ама защо? Това правило никога не съм го разбирала. Следователно никога не съм го и спазвала.

Е, излизали ли сте вече извън тези норми? Сещате ли се за още някое модно правило, които си струва да допълним в списъка?

Google+ Comments