Търсиш работа да ти прилегне като рокля! За работата в Happy.

Млад или малко по-зрял,  понякога търсенето на работа може да бъде истинско предизвикателство за теб. Дори да имаш висше образование, някои професии не са така добре платени като цяло, а семейство с вятър не се храни, нали? Обикновено ние жените сме повече в тази неприятна ситуация, защото имаме доста повече изисквания. Всъщност търсенето на работа много наподобява в ума ни на търсенето на идеалната рокля. Искаме много, за да бъдем абсолютно хепи.

1.    Тя (роклята) трябва да ни е по мярка и да ни носи радост. Също като работата – да е по силите ни и да се чувстваме горди, че работим тъкмо на това място, а не като ни попитат къде работим  да отговаряме смутено с недомлъвки: „Ами…има red dressедно място, не знам дали го знаеш…  то не е нещо голямо…. така де..”  Ха, разбрах те, спри се!
2.     Да ни носи облаги. За роклята да ни хвалят, че сме красиви, за работата – да получаваме бонуси, които ни мотивират. Колко места познавате с такива фирмена политика?
3.    Да е здрава и да я носим по-дълго. Цветът да не избледнява. Вярно, ще трябва да я перем с Ленор, но и за да задържим работа си по-дълго трябва да полагаме грижи – да се трудим отговорно.

Всъщност намирането на такава работа не е трудно, но изисква упоритост. Братовчедка ми се е справила много добре. Тя работи  в „Happy” и тъкмо от нея съм чувала това за роклята, но в друг контекст. Та тя обича да казва, че ако работата й бе рокля, то тя щеше да е червена. Като цвета от логото на ресторанти HappyBar&Grill. Първо, привличаща вниманието – като една дръзка червена рокля, второ – елегантна и по тялото. Тя като служител  на Happy се хвали, че работата идеално й приляга.  Все едно е излята по тялото дреха или пък не, не… все едно е подписала индивидуален договор за пакет услуги – гъвкаво работно време, разбиране от страна на ръководството към лични моменти като водене на детето на детска градина, посещения при лекаря, транспорт до дома, възможност за израстване в професията като може да премине лесно на друга длъжност, стига да има вакантен пост и да си подаде документите. И накрая – внимание и мотивация да носи новата си рокля… ъъъъ.. да ходи на работа 🙂 с усмивка. Получава различни бонуси по различни програми, върху заплатата й се формира процент от цялата заработка на ресторанта, радва се на социални благинки като ваучери за какви ли не процедури и пазаруване в различни търговски обекти, възможност да види точно как й се начислява заплатата (това на колко места го има!), осигуровки и получаване на възнаграждението без нито ден забавяне.

Така че, приятели и блогъри, явно е възможно да си намерите работа, която идеално приляга на изискванията ви, точно като най-желана рокля. Точно както братовчедка ми го е направила.  Само трябва малко да се поогледате и ако намерите такава, цаката е да успеете да се задържите поне 3 месеца, докато ръководителите се убедят в мотивацията ви и желанието да продължите при тях и оценяването ви издигне до по-високо ниво, като увеличи и заплата. Като в „Happy”.

Google+ Comments