Защото обичаме животните

Случвало ли ви се е да седите с часове и да да гледате едно след друго клипчета с животни. Наблюдавате странните неща, които са заснели да правят, смеете се, дивите се на това колко са сладки и пухени и искате да ги нагушкате всичките.

Има най-различни разновидности на тези клипове – едни предлагат забавни пози на малки животни, други спящи домашни любимци, трети – кучета, котенца, защо не и зайчета сгушени едно в друго, да се наслаждават на животинската си идилия. И всички подобни клипове ни усмихват и правят деня ни по-хубав.

На какво се дължи това?  Без да съм експерт в областта и без да съм чела каквито и да е проучвания на тази тема (ако въобще съществуват такива), смятам че положителното въздействие на подобен тип видеа върху настроението ни е именно фактът, че обичаме животните.

Мисля, че човек, който не обича животните и не би се спрял да погали някое куче или коте на улицата, няма да бъде особено впечатлен от подобен тип видео. Няма да изпитат умиление и по никакъв начин няма да задържи вниманието им. А тези, които обичат животните, ще гледат и гледат, до припадък може би.

Аз съм от тези, които обичат животните и подобен тип клипове ми доставят особено удоволствие. Ето защо ви предлагам сега една приятна компилация на мили пухени създания.

Google+ Comments