Каква е твоята заплата? Елиаз предлага хляб за всеки джоб и вкус!

Знаете ли, преди време четох за нещо уникално:  Аюрведа – наука за начина на живот и дълголетието. Нещо повече – това е животът разглеждан като изкуство да съществуваш в хармония с природните закони, древна мъдрост за здравето и лечението. Според тази наука всеки човек е едновременно творение на космическите енергии и уникален феномен, неповторим индивид. Всеки един от нас притежава определен строеж, оформящ се още от момента на зачатието с помощта на петте елемента – въздух, огън, вода, земя, пространство. Както зодиите описват характера, така в аюверда 5-те елемента характеризират потребностите ни и уникалностите ни. Условно хората се разделят на моно типове – вата, питта и капха, съответно повлияни повече от някой елемент, или смесени типове – вата-питта, питта-капха, капха-вата. А може и трите в едно.

Пристрастих се да търся повече литература по този повод и да чета полезни съвети за добър живот и домашно лечение. Разбрах, че от значение е движението, дишането, изграждането на дневен режим и правилно хранене. Последното обаче хората с по-ниска заплата не могат да направят, защото според аюверда се препоръчват храни като гхи, апиоха, кичари или поха (варени оризови люспи). Предполагам в Индия, от където идва и учението, това са неща лесни за откриване, но тук не е така. При това у нас са на висока цена.

energy-breadЗапочнах да търся заместители. Споделя с познати, питах. Препоръчаха ми хлябовете на хлебозавод Горубляне, фирма Елиаз. При това мнозина ми ги препоръчаха като чуха, че се интересувам от космически вибрации и енергия. На опаковките на тези хлябове е изписано „Хлябът е вибрация и светлина”. Бързо проверих в интернет и видях, че всъщност продуктите на Елиаз са идеални за хора като мен, които харесват и вярват в изкуството да се живее по по-здравословен начин. Най-хубавото е, че макар заплатата, Елиаз предлагат специални хлябове на много добри цени, при това с отлично качество и натурални суровини.

В книгата на д-р Ванст Лад „Аюверда”, която в последствие открих, пише, че трябва да избираме храна, която да не противоречи на различните типовете, които често са противоположни. Като благоприятна храна бе изтъкнат пълнозърнестият хляб, приготвените на пара зеленчуци, гъста супа и малко хрупкави крутони.

Сметнах, че специалния хляб с моркови и пълнозърнестият на хлебозавод Горубляне – Елиаз, са идеални тъкмо за това хранене и от доста време купувам тях. Храня се разумно, все по-правилно и се чувствам добре. При това това изобщо не вреди на джоба ми. А знаете, че специалните хлябове по принцип са по-скъпи. Опитът ми обаче показва – каквато и да е моята заплата, Елиаз  ми дава здраве, дълголетие и енергия на разумна стойност.

Google+ Comments