Абсолютната неограниченост

„Абсолютната неограниченост“ на Джо Витале е книга, за която може би повечето от вас са чували. Аз много обичам да чета и мисля, че имам право да изкажа мнението си.
Като начин на писане и сюжет не бих казала, че е нещо кой знае какво. Но целият и смисъл ми харесва и вярвам в него.
Накратко става въпрос за един изследовател, който прави редица проучвания за една сензационна и необикновена случка, която е по действителен случай. Не помня всички подробности, но ще се опитам да направя кратко резюме. Действието се развива в Америка в една клиника за психиатрично болни хора. Един лечител успява да излекува всички хора като ги връща към нормалното им състояние без никакви медикаменти. Това изглежда абсолютно невъзможно и случаят добива световна известност. Следователят иска да разбере какъв метод е използвал. След дълги разговори и преговори в крайна сметка лечителя решава да сподели колко прост, но значим метод е употребил. Използвал е хоопонопоно – метод за постигане на благополучие, здраве, душевен мир и всичко, за което мечтаете.
Изследователят си мислел, че методът е изключително сложен, но грешал. Всичко се криело в тайната на няколко много интересни думи, на които често не обръщаме внимание в ежедневието си.
Думите са: Съжалявам, Извинявай, Обичам те, Моля те, Прости ми.
Написах ги с главна буква, защото това са важни думи. Когато ги изричаме и когато си ги мислим – те излъчват особено специален заряд, който е важен за нас. Защо? Научните изследвания показват, че просто те активират специални рецептори в мозъка ни, които действат изцеляващо и променят цялостното ни съществуване. Лично аз имам опит. Започнах да ги изричам всеки ден постоянно, когато имам време, на ум и започнаха да ми се случват някакви много хубави и неочаквани неща. Пробвай и ти, нищо не ти коства.

Google+ Comments