Индивидуалният стил – нашата запазена марка

Всеки човек малко или много се влияе от съвременните тенденции в начина на обличане, прическите и грима (при жените). Но всеки вече оформил се като индивидуалност човек избира от модните дрехи нещо, което ще му отива и което му харесва. Сляпото подражаване на модните тенденции, рискуват единствено да се превърнем в една модна карикатура и да предизвикаме смях у околните.

Чувството за това кое ни отива и кое не, кое седи добре на нашата фигура, е много важно. Разбира се то не идва от самосебе си. Трябва да пробваме, но и да имаме верни хора, които да могат да ни преценят отстрани и да ни кажат дали реално изглеждаме добре в тази дреха или не.

А когато вече сме оформили стила си, той става нашата запазена марка. И не, нищо не е обвързано с поговорката “по дрехите посрещат, по акъла – изпращат”. Става въпрос за това как работят възприятията за отделните личности. Ние запомняме техните очи, какъв цвят са, също така и косата, прическата (въпреки, че тя най-често се мени) и стила на обличане. Той е като нещо задължително и допълващо цялостния образ на човека срещу нас. Той обикновено отговаря напълно на интересите на този човек, темперамента му, сексуалността му.

Когато видим някого, когото сме свикнали да възприемаме по един конкретен начин, когато го видим с друг стил дрехи има два варианта – или да останем очаровани от начина, по който изглежда, или тотално да не ни се връзва визията му с това какъв е характерът му. Тогава несъответствието ще е толкова голямо и дразнещо, че ще искаме веднага да преоблечем съответния човек.

На вас случвало ли ви се е подобно нещо? И наистина ли възприемаме хората цялостно – и със стила им на обличане? Той част ли е от тях или е просто външното отражение на това какви личности са те?

Google+ Comments