За хората и сватбите

Безспорно един от най-важните моменти в живота на всяка жена е сватбата. Тъкмо на нея смятам да посветя този пост.

Ухание на роси, бели дантели, приказен ефирен воал, свещите, букета, украсата, малките подаръчета за гостите и разбира се мъжът, с когото отиваш под венчило, за да кажеш “Да”. Всичко това е главозамайващо, очарователно, но понякога и много притеснително.

Раждането, сватбата и смъртта са трите най-значителни промени в човешкия живот. Казват, че именно съзнанието за тях като такива действа притеснително на младоженците. За това често и двамата са нервни преди Големия ден. Но причините са по-скоро от друго естество. Смея да твърдя, че приготовленията за тържеството и суетенето покрай това всичко да бъде на ниво и да протече добре нерядко отнемат много голяма част от енергията на Главните герои. Булки разказват, че почти през цялото време са били на тръни тъкмо поради тази причина, че обредите в Гражданското и Църквата са им минава като в мъгла, а успокоението идва едва когато и двамата с младожененца поемат първата глътка алкохол. Следващите дни се нуждаят от здраво презареждане. Но спокойно- тъкмо за такива случаи са измислени медените месеци.

А сега нещичко от мен. Едни младоженци, които са пренебрегнали всякакви притеснения и са се постарали за собственото си забавление. Забавлявайте и се и вие, докато гледате.

 

Google+ Comments