Да посрещаме трудностите със стил

Има хора, които много лесно се влияят от неприятностите, които им се изпречват на пътя. Това рефлектира върху поведението им, настроението им и цялостното им съществуване през този ден. Реално това пречи на нормалното ни съществуване и дори на общуването ни с хората около нас. Защото, нека си го кажем – никой не иска да гледа нацупени физиономии и да трябва да оправя настроението на някого… или пък да общува с хора, които изглеждат така все едно всеки момент ще се разреве.

Обикновено това е доста досадно, още повече ако се случва често. Може би първите пъти ще се постараете да успокоите човека и да го разведрите, но ако това е системно поведение със сигурност в един момент ще ви стане досадно и няма да искате да общувате вече с този човек.

Ето няколко съвета, с които ще можете да посрещате неприятностите много по-добре и да не позволявате да влияят на настроението ви:

1. Винаги си повтаряйте, че е можело да бъде и по-зле. Когато разберете, че това, което ви се е случило и само една малка, незначителна неприятност, която е можела да придобие много по-големи размири, със сигурност ще се почувствате по-добре.

2. Разглеждайте нещата от забавната им страна. Всяка една ситуация, колкото и неприятна да е тя, докато се случва, може да бъде разгледана от забавната й страна, особено вече като е преминала. Когато разказвате на приятелите си подобно нещо и гледате с насмешка на него, със сигурност няма да им досадите с мрънкането си и опяването за това “как само на вас се случват такива неща”.

3. Каквото и да е станало, то не определя как трябва да се чувствате. Не позволявайте на дребните несполуки да оказват силно влияние върху ежедневието ви. То пак може да бъде прекрасно, ако вие си го направите такова. За това – дерзайте!

Google+ Comments