“Джоан”, Гага и една нова ера

Стефани Джоан Анджелина Джерманота е пълното име на известната Лейди Гага. Историята ? е повече от интересна, а течението, което създаде в музиката и модата ще останат много дълго след като престане да твори.

Певицата е сравнявана с Мадона, Майкъл Джексън и Принс, а социално-ангажираните ? прояви (като роклята от сурово месо в защита на хомосексуалистите в армията на САЩ) имат широк международен отзвук.

Лейди Гага е една от най-провокативните и нестандартни личности в съвремието ни, а нестандартната ? външност и успешното ? творчество, провокират хиляди последователи по целия свят. Интересен факт е, че Стефани завършва частно девическо католическо училище в Ню Йорк „Манастир на Светото сърце“. А едва на 19 години започва да търси своята реализация в големия шоубизнес. Преди да подпише първия си договор като изпълнител, Лейди Гага работи за Sony като текстописец и композитор на много известни групи.

През 2008-а година излиза първият ? албум “The Fame”. Той бележи огромен успех и явлението “Гага” е вече факт. Скандализираща, провокираща, нестандартна, със забележителни гласови данни и огромен музикален талант, Лейди Гага неоспоримо започна да диктува тенденциите в музиката, видео-клиповете, модата. Всеки неин следващ албум бива очакван с огромно нетърпение от множеството фенове и не само. Хората жадуват за нестандартния ? творчески ум и за изненадите, които ще поднесе.

И ето, че новото ? творение е вече факт – четвъртият студиен албум на Лейди Гага направи своята премиера на 21 октомври 2016-а година и вече бележи изключителни резултати. А ние няма да спираме да тръпнем в очакване за новите изненади, които ни е приготвила.

Google+ Comments