Шоколадови десерти за из път

Пътуването за мнозина е начин на живот. Някои предпочитат да обикалят с личния си автомобил и да спират, за да похапват, да се наслаждават на гледките, да разглеждат забележителности. Други се вълнуват да пътуват с влак, а трети с автобус. Има такива, които са очаровани от летенето със самолет.

Аз обожавам влаковете. За съжаление те не са транспорт, на който можеш да разчиташ днес, затова и не ги ползвам отдавна, но имам чудесни спомени от преди години. Обожавах да гледам през прозореца, когато вагоните минават през гори, обсипани с цветя полета, правят завой или влизат в тунели. Най-любимият от всички моменти ми беше този, в който влизаме в населено място. Не мога да ви опиша с какъв интерес съм гледала дворчетата на къщите и съм се дивяла на подредбите.

Когато пътувам сега с приятели или по семейно, това е най-често с автомобил. При това тръгнем ли на голямо разстояние, задължително зареждам телефона, за да ползвам фотоапарата постоянно, и взимам сандвичи и шоколадови десерти за из път.

Каквото и да си говорим, пътуването си води до огладняване и ожадняване. Толкова много говориш, емоционираш се, слизаш, разхождаш се, продължаваш. Изкачваш се по планински пътища, където въздухът е по-различен или пътуваш към морето, където бризът носи аромат на сол. Отваряш прозореца и показваш ръка. При всички случаи ти се прияжда нещо сладко. Дори да има някой в колата, който си е затапил ушите със слушалки, то и той ще гледа през прозореца и в 6 от 10 случаи ще похапва нещичко.

travel bagЗа да пътуваш със стил, ти трябва стилна чанта за пътуване. Това си е моята чанта, която е винаги готова да бъде напълнена. Отвън изглежда като обикновен сак за ръчен багаж, но отвътре е със специално покритие, за да пази храните свежи и напитките студени, дори като пътуваме през лятото. Веднъж като ходихме към Китен, спряхме за малко в Бургас за разходка. Бяхме паркирали уж под сянка, но слънцето се извъртяло, така че задницата на колата се беше напекла до степен, че спокойно можеш да позапържиш яйце отгоре й. При това се оказа, че моята безценна чанта за пътуване беше точно на задната седалка. Мислех, че минералната вода е станала на чай. За щастие си беше прохладна. Така че чантата ми си е истинска находка. Купих я от един спортен магазин за малко повече пари, но си заслужава.

Тръгнем ли на път сутрин в безценната чанта слагам сандвичи, ябълки, много шоколадови десерти, за да има за всеки. Предимно вафли, обичаните от нас Kit Kat или други. Дават бързо сили, насищат и са гаранция за добро настроение. Защото вие някога да сте виждали човек, който да е ял нещо шоколадово и да е в депресия, а? Не мисля.

Ето така пътуваме ние със стил. А ти как го правиш?

Google+ Comments