Хайде да снимаме!

От своето създаване през 80-те години на 19-и век, снимките си остават един от най-любимите ни начини на запечатване на спомени. Правихме ги на лента, после станаха дигитални, а сега отново се завръща ерата на моментните снимки с апарат. Те са и начин на работа, на рекламиране, на поддържане на статут и какво ли още не. Точно затова е добре да знаем как да позираме, така че да представим най-добрата страна от себе си.

За направата на една качествена снимка в наши дни не е достатъчно просто да извадиш телефона и да добавиш ефект. Първото важно нещо е локацията, която трябва да е с добра светлина – нито прекалено ярка, за да гори снимката, нито тъмна, за да не разваля качеството й. Но все пак тези елементи могат да се коригират с фините настройки. Тях ги има всеки телефон, просто малцина от нас ги използват. Затова ви препоръчвам да погледнете клипчета за настройка на вашия телефон на контрасти, яркост и прочие. Ето и една подсказва.

https://www.youtube.com/watch?v=FRLTOBBkm2I&ab_channel=ChrisPieta

Следващото важно нещо е човекът, който позира, да е застанал правилно. Тоест тук са от значение и уменията за позиране. Някои им идва отвътре, но на други им трябва кратко обучение. Споделям с вас видео, от което може да научите и дори да заучите пози, които определено ще помогнат да изглеждате отлично. А и да не се чудите как да застанете и да има размазани снимки със затворени очи и движещи се ръце.

https://www.youtube.com/watch?v=LI_ltDJth7A&ab_channel=HannahGodwin


Накрая завършвам и с уменията на самия фотограф. Много е важно да се следва правилото на златното сечение за позиционирането на модела в снимката. За тази цел помага и самото разпределение на камерата на телефона ви, нужно е просто да се загледате. След това следете за това да не режете краката от коляното, или малко под коляното или пък на талията – това е най-лошото! Гледайте пропорциите – това е!

https://www.youtube.com/watch?v=AJlp_obQgq8&ab_channel=TimShields

Google+ Comments