Как да си направим стилна украса за Коледа?

Коледните празници наближават, а вие все още се чудите как да украсите дома си и дали изобщо да поемате такова начинание.

Ако сте неомъжени, обикновено няма кой да се вълнува чак толкова по Коледа. А ако приятелят ви е антиколедно настроен, то той съвсем убива желанието ви да творите нещо с гирлянди и топки. Също така доста черен ПР на празника правят всички онези повторения на стари коледни филми, които излъчват телевизиите през целия декември. До болка са ни омръзнали “Сам вкъщи”, както и всички сюжети със сестри, дъщери и съпруги на Дядо Коледа, които изпадат във всевъзможни ситуации и трябва обезателно да разнесат всички подаръци до полунощ.

Но все пак това време през годината носи някакво по-особено усещане, главно обвързано с почивните дни и възможността да прекарваме повече часове с любимите хора. Тогава какво да направите, така че все пак домът ви да изглежда различно, но да е стилен, а не претруфен като пошла американска картичка с всички онези чорапи, фигурки, светещи неща и прочие и прочие.

Ето няколко идеи за много семпла украса, която ще освежи дома ви, но без да го претрупва:

elegant christmas decorationАко апартаментът ви е по-семпло обзаведен, една малка изкуствена елха в бяло или зелено с червени или сини панделки по нея е съвсем достатъчно да бъде поставена в удобен кът. Ако не сте почитатели на елхите, то сложете в голяма ваза няколко по-едри и дълги клонки. Спойте с лепило в основата, за да не шават много из съда, и закачете по тях 2-3 снежинки или коледни топки.

Вземете няколко буркана и изрисувайте с произволен цвят звезди (спрямо тона в дома ви). Вържете канап около отворите им. Поставете на няколко места, заедно със свещица. Ще можете да ползвате същите и за романтични вечери или през лятото, когато каните гости или пиете вино на терасата.

Купете високи свещи с аромат на канела, кафе, портокал и също разпределете – една в банята, една в коридора, една на масата в дневната. Може дори да не ги палите, но те ще носят допълнително настроение.

Закачете малък венец на вратата, за да покажете, че все пак почитате християнския празник във вашия дом.

За финал нагласете любимите светещи лампички около корниза на прозореца или ниско долу до ъгъла между стената и пода, за да изглеждат като скрито осветление. Не е нужно да са пъстри. Можете да изберете лед лента или лампички в един цвят.  Друга идея е, ако лампиона го позволява, да спуснете 2-3 по-големи ярки на цвят топки от него, които да пречупват светлината от крушката и да рисуват фигури по стените.

Когато сложите подаръците на 24-ти под или около елхичката или украсените клонки, ще имате идеалната декорация. След това приберете нещата и ги използвайте по други поводи.

Google+ Comments