Тенденции маникюр през зима 2016

Ако досега чакахме Коледа и почивните дни покрай Нова година, то ние не усетихме кога застудя и кога температурите взеха, че започнаха да падат. Ето, януари дойде студеничък и може би снежен, кой знае, следван от февруари и март, в които нямаме почивни дни. Трифон -Валентин е един ден в годината, както и 1-ви и 3-ти март.

Зимата е тук и трябва да се съобразим с нея дори и визуално.

През декември безапелативен фаворит сред цветовете беше червеното. През януари и февруари този цвят пак ще се нареди сред най-интересните, но преди него ще има още две попадения, доста подходящи за снежните ни приключения.

Така, както съчетаваме дрехите си по последна мода, така ще е добре да обърнем внимание и на маникюра си.

За настоящия сезон маникюристите са категорични, че модерни са късите нокти, заоблени или заострени, но не квадратни. Най-актуални са тъмните цветове. Класиката в жанра – червено, но не коледно, а бордо, марсала или друг тъмен нюанс. Пред него обаче стои синьото (тюркоаз, наситено и плътно нанесено) и черното (матово). Къс френски с бели, сребристи или червено-черни връхчета ще стои изящно.

Другата тенденция е блед лак – телесен цвят, който изцяло се слива с пръстите. Явно зимата на 2016 година ще е подчинена на контрастите – или много тъмно, или доста светло.

А ето и още една интересна модна тенденция, отново в същите цветове. Това е така нареченият Стъклен маникюр. Родината му е Южна Корея, а идеята е възникнала в Сеул. Става много популярен през последните няколко месеца и ето че е хит вече и у нас. Технологията е лесна – нанася се основа, върху която се редят “стъклени” пластини. Покрива се с топ лак и сте готови. Вижте и сами:

 

Google+ Comments