Твоята коса е твоята красота

Косата е много важен елемент за цялостното излъчване на една жена. Навиците, които имаме към косата си са много важни. Ще ви споделя основните неща, които правя, за да имам гъста и хубава коса.

Не я пипам! Не пипайте както косата, така и кожата си. Пренасянето на себум от върха на пръстите към кожата и косата е изключително вредно. От непрестанното замърсяване косата се омазнява, а по кожата се образуват пъпки.

Не мия косата си прекалено често. Твърде честото миене на коса премахва само моментното омазняване.  Когато скалпа „разбере“, че естествената му мазнина се отнема, той  образува все повече и повече, за да заздрави косата ви. И така вашата коса всеки ден е мазна. Затова миенето на коса е препоръчително най-много два пъти в седмицата. Опитайте 2 седмици и съвсем скоро косата ви сама ще ви се отблагодари.

Не прекалявам с ресането. Колкото и да обичам приказките с принцеси, които не спират да решат дългите си изящни коси, аз спирам, защото знам какво ще последва. Косопад, раздразнен скалп накъсване на косата. Прекомерното ресане също не е полезно!

Мия четката си два пъти седмично с бебешки сапун. В четката се събира толкова много мръсотия, че е недопустимо да я докоснете до току що измитата си коса.

Ексфолирам скалпа си. Ексфолиращите шампоани се използват  два до три пъти месечно и почистват скалпа в дълбочина.

Косата може да се възстановява доста бързо, но вие сте тези, които трябва да ѝ помогнат!

Google+ Comments