Съвети за по-безболезнена раздяла

Не винаги всяка любовна история завършва с happy end! Понякога нещата не вървят и идва момента, в който краят трябва да се сложи. Не е много лесно, когато се наложи да признаем толкова голяма истина. Затова реших да ти дам няколко изпробвани съвета за по-лека раздяла.

Не губи време. Колкото повече го отлагаш, толкова повече времето минава и така мъчението се удължава. Както се казва по-добре ужасен край, от колкото ужас безкрай. Вземи се в ръце и действай.

Бъди искрена. Никой не заслужава да бъде залъгван. Обясни му по конкретни и ясни причини за раздялата и бъди категорична. Когато някой се откаже да бъде с нас, изпадаме в обвинения към себе си и безброй въпроси. Ако уважаваш човека, с когото си прекарала толкова време, му дай ясните причини, за да бъде свободен и да продължи живота си добре.

Не започвай преждевременно друга връзка, болката ще е много по-голяма. Не е нужно да я причиняваш на никого.

Не му предлагай да си останете приятели. Това е все едно да наливаш сол в рана. Кому е нужно?

Избери правилното място и точния момент. Сподели му решението си на място, на което той се чувства комфортно, това е важно от психологическа гледна точка.

Не се чувствай виновна или гузна. Да си искрен със себе си и с околните е рядка привилегия, изискваща много смелост, в днешно време. Имай самочувствие, че все пак си коректна и уважителна.

Тръгни си по най-достойния за твоите представи начин и гледай напред!

Google+ Comments