Превърнете практичното в стилно

Всички имаме дни, в които искаме от облеклото си единствено комфорт. Понякога това е за сметка на стила.

Съвременната жена обаче знае, че вече няма нужда да избираме между стил и удобство – затова през последните години модата клони към „разкрасяване“ на дрехи и обувки, които преди бяха чисто практични, но никога елегантни. Вече ежедневните маратонки са на платформи, с по-изящни форми, меки цветове, пайети и други украшения. Клиновете не са само за йога студиото. Кецовете могат да бъдат достатъчно кокетни, че да си отиват с небрежна, но елегантна, рокля. Раниците са малки, женствени и си отиват с почти всичко.

А за тези облекла, които сами по себе си са може би твърде изчистени, съществуват аксесоарите.

Бижута и часовници, които пленяват вниманието

Макар и семплите, нежни бижута да са на мода, никога не биха могли напълно да изместят едрите бижута, които привличат окото с такава сила, че буквално няма значение с какъв тоалет са комбинирани – никой няма да забележи. Ще са заети да гледат обеците ви с размери на подложки за чаши.

(Слънчеви) Очила

Тази точка говори сама за себе си. Кой тоалет не може да стане значително по-стилен в съчетание със слънчеви очила? А дамите, които носят очила с диоптер имат предимството винаги да са екипирани с прекрасен аксесоар към всеки тоалет. Ако сте от тези, които винаги са с очила, възползвайте се от този факт и си изберете цветни и модерни рамки, които да правят тоалетите ви още по-забележими.

Шалчета според сезона

Един шал, без значение собствената му екстравагантност, е в състояние да направи всеки тоалет с 30% по-стилен, отколкото е бил. Бонус точки ако са вързани по интересни начини. Това е всеизвестно и много се възползват от това през зимата и по-хладната част от есента, но кога за последно сложихте пролетно шалче? Опитайте, когато се затопли – ще се изненадате от ефекта.

Интересна чанта

Достатъчно интересна чанта може да е единственият акцент, от който се нуждаете. Ако е с красива шарка, ярък цвят или забавна форма, мигом привлича окото. Такава чанта си отива именно с по-семпло облекло, за да е ясно къде е фокуса още от пръв поглед (и за да не стане прекалено натрупано).

Цветни обувки

Като изключим страстните колекционери, повечето от нас имат по-малко чифтове обувки, отколкото дрехи. Естествено е да купуваме обувки в неутрални цветове, които да си отиват със всичко. Но какво става когато съчетаем неутрални на цвят обувки с неутрално на цвят облекло? Много често отговора е „скука“. Изберете си един чифт ярки обувки, които да превърнете в „уау“ елемента към всяко по-изчистено облекло. Уверете се само, че обувките си отиват по стил поне с 1 или 2 от семплите ви съчетания дрехи.

Аксесоари към аксесоарите ви

Понякога не е нужно кецовете и маратонките да блестят от пайети – достатъчно е да са със страхотни връзки. Потърсете връзки, които да контрастират с обувката и по този начин даже да привличат вниманието към нея – може даже да нанижете на тях мъниста. А ако чантата ви е елегантна, но неутрална, можете да закачите на нея интересен ключодържател, който да допълва стила ви.

Google+ Comments