Полезна любознателност или показна незаинтересованост

Днешната тема няма да е за мода. Или ще бъде? Зависи дали смятате информираността и знанията за нещо модно и стилно…

Защото според мен са именно такива. Да си в информационно затъмнение, да не знаеш какво се случва по света и да не отвориш дори един новинарски сайт през деня, си е чиста проба показна незаинтересованост. Оставя лошо впечатление и може да ви постави в неудобната ситуация да сте единствената, която не знае и не разбира защо в момента има протести в Унгария и що е то данък за Интернет. Давам ви пример буквално от последните дни и се надявам, че ще разбирате се какво говоря. Ако не, най-добре проверете веднага.

Не е хубаво да демонстрирате толкова явна и показна незаинтересованост. Защо ли? Защото, скъпи дами, дори да сте най-стилно облечената, с най-модерната прическа и грим, ако от устата ви излизат само глупости и безсмислици, то никой няма да ви обръща внимание и никой няма да ви запомни с нещо повече от скъпия ви тоалет и стегнато тяло.

178922935Знанията и умственият капацитет обаче могат да ви издигнат в очите на другите. Да сте любознателна и да се учите всеки ден, може да бъде само във ваша полза. Показвате желание за самоусъвършенстване. Запомнете обаче, че като казвам да сте любознателна, нямам предвид нахално любопитна. Не е нужно да си пъхате носа навсякъде, а по-скоро внимателно да опипвате почвате. Общувайте с хората с финес, намирайте общи теми, задавайте им въпроси, на които биха ви отговорили с желание.

Една умна и красива жена винаги прави впечатление, докато само красивата по-скоро става обект на подигравки и шушукания. Коя от двете искате да бъдете? Изборът е ваш…

Google+ Comments