„Имението Даунтън” и жените на 20-те

13-evening-gownСледя сериала с голям интерес не само защото покрай него релаксирам добре, а и заради разкошните вечерни рокли от 20-те години, на които мога да се насладя. Очите ми остават в тях. Те са толкова възхитителни и изглеждат направени с голямо внимание към детайла. Хем са до известна степен пищни, хем нямат нищо излишно по себе си. Направени са с вкус и стил.

Да си призная, досега не бях добре запозната с този период що се отнася до мода, но благодарение на сериала, вече знам как са изглеждали тогавашните дами. Естествено, нормите на благоприличие не позволяват всичко да е на показ – още едно нещо, което определено ми допада. Тогава жената не е била преследвана заради формите си, а това е наистина достойно.

Гримът също е сведен до минимум, което позволява на естествената красота да си проличи. Виждала съм лейди Мери да си слага руж, но винаги в умерено количество, без да прекалява. Бижутата също винаги са добре подбрани, за да отиват на роклята. Косата също е прибрана в удивителни прически от едно време. Харесва ми как за вечеря дамите и господата си слагат най-красивите дрехи, все едно всеки ден е празник. Да се ненагледаш на добре облечени благородници и изящно подредена маса с изискани блюда.

Google+ Comments