Кралица Елизабет II – британската модна икона на всички времена

r-1024-768-bizhuta-kralica-elizabet-ii-broshki-korona-shapkiБританското кралско семейство винаги ми е било слабост, най-вече защото ми харесва идеята все още да има крале и кралици, принцове и принцеси. Днес ще се спра на един по-възрастен член на семейството, а именно Елизабет II. Успях добре да проуча историята ? и сега разбирам защо британците я наричат модна икона, и то каква!

Тя не изменя на безупречния си стил през годините нито веднъж. Всеизвестен факт е, че самата кралица не се интересува от мода и все пак е смятана за „fashion forward“ – способна да предугажда стиловете. От коронясването си през 1953 г. до ден днешен тя превъплъщава образа на силен, изтънчен и стилен световен лидер. Нейните шапки, бели ръкавици, перлени огърлици, пищни брошки и ярки цветове са се превърнали в запазената ? марка. Кралската кръв явно идва с кралски вкус.

Всички знаят, че жълтото й е любимият цвят (между другото, на баба ми също). Ако си спомняте, на сватбата на внука си, принц Уилям, Нейно Величество беше облечена именно в жълто, което ме навежда на мисълта, че е била доста ентусиазирана за повода. 80-те са годините, в които кралицата започва да носи емблематичните си перли, а през 90-те в гардероба й намират място разноцветните шалове за глава – така стилът и се разчупва още повече. Много ми допада, че тя не се страхува от ярките цветове. Разглеждайки нейни снимки в гугъл, ми направи впечатление, че няма цвят, които да не носи. Трябва да вземем пример от нея и да носим повече ярки цветове – изглежда много свежо.

Великобритания е една от малкото държави, които все още имат монарх, при това доста стилен. Нейно Величество Кралица Елизабет II успя да ме вдъхнови с модните си решения през годините – намирам кралската й грация и елегантност за възхитителни.

Google+ Comments