Да имаш стил

Интересното на човечеството е, че всички хора са различни. Изповядваме различни религии имаме различни култури и традиции, цвят на кожата, очите косата, форма на носа и лицето. Но като оставим настрана културните или етническите фактори има и други, които зависят отново от групата от хора, с които сме избрали да общуваме, които от части зависят от възпитанието ни и интересите, които имаме.

Наричаме ги субкултури, а те обикновено са повлияни от определени музикални течения, книги или филми, които много хора харесват.

Днес можем да видим разнообразни хора, някои от които да имат множество татуировки по тялото си, други да се обличат в костюми още от гимназията, трети да експериментират с цветовете на косата си, като можем да ги видим със зелени, лилави, розови или сини коси.

До тук говорихме за обикновените хора, но сега ще поразсъждаваме малко върху тези, които създават течения в културата и изкуството. Музикантите и артистите. От една страна тези хора вдъхновяват с кретивността си, с индивидуалността си, с обаянието си. От друга много от музикантите например започват да правят неща, които в момента са модерни, за да бъдат актуални. Това по една или друга причина разочарова върлите им фенове, защото те го намират като предателство към техния личен стил, само, за да могат да се задържат на предни позиции в класациите. Типичен пример за това е Мадона. Тази жена вече толкова години е неизменна част от световната музикална индустрия, но до сега никой не може да каже какъв е точно нейният музикален стил.

Истината е, че тя има огромен усет за това какво е модерно в конкретния момент и се възползва от това, като предлага музикално парче, което да отговаря на всички съвременни тенденции в музиката. Сякаш изработена по учебник, музиката й по един или друг начин достига до предните позиции в класациите и превръща популярната певица в това, което е днес в момента. Но за мен това лишава музиката от творчеството.

Именно вплитането на душата на артиста и музиканта в съответното парче, го правят толкова незабравимо и хитово, защото това винаги се усеща от публиката. И това, дами и господа, наричаме да имаш стил и да си толкова силен, че да не се съобразяваш с мнението на продуценти и лейбъли, а запазиш онова истинско емоционално очарование, което прави музиката ти истинска.

Google+ Comments