Какво да не купуваме от разпродажби?

salesШопингът е чудесно нещо. Харченето на пари, когато ги имаме и когато се чувстваме удовлетворени от направените покупки, стимулира отделянето на хормона ендрофин в тялото ни и затова имаме онова приповдигнато усещане на радост. Вече можете да си обясните причините, поради които се превръщаме в шопинг маниаци.

Най-обичаме да пазаруваме на разпродажби и намаления. Можем да си купим повечко стоки за по-малко пари. Но все пак има някои неща, които е добре да не купуваме от големите намаления:

ПАЛТА – толкова е чудесно, когато ни предлагат такива – от 200 лева намалени на 100(!!!) Обаче дали такава покупка си заслужава. На много места можете да откриете хубава връхна дреха и на много по-ниска цена. Купувайте единствено, ако марката е много известна с облеклата си и сте на 300% сигурни, че няма да намерите по-изгодна оферта по отношение цена-качество.

ПУХКАВИ ЕЛЕЦИ ИЛИ ИЗДЕЛИЯ ОТ ИЗКУСТВЕНА КОСМЕСТА КОЖА. Обикновено такива дрехи остават по витрините, когато не са могли да се продадат по-рано. Причините са или лоша изработка, трудно почистване, скубане, друго. Много мислете, преди да купувате такива неща, защото те ще ви изкушат с много ниската си цена, но дали точно тези специфични наметки ще са на мода и следващия сезон?

ТЕХНИКА. Когато става дума за Черни петъци – много хора гледат да си купуват техника. Това обаче може би не е най-добрата идея. Понякога стоки, които нямате много голям шанс да отворите от опаковката и да изпробвате преди да си ги отнесете у дома, могат да бъдат дефектни или счупени. На частични намаления, където даден модел може да бъде разгледан и тестван – става.

ИГРАЧКИ. Свръх модерни, пухкави или играчки с механизми за управление могат да ви привлекат вниманието, но проверете дали онлайн няма да намерите същите по-изгодно.

Rate this post

Google+ Comments

One thought on “Какво да не купуваме от разпродажби?

  1. Наскоро точно си купих едно палто на разпродажба от 100 на 50 лв., обаче беше от проверен сайт, на който имам доверие и намалението си беше реално, защото цели два месеца му се точих. За мой късмет го намалиха точно навреме. Сега не мога да му се нарадвам.

Leave a Reply