Възглавницата се превърна в рокля

Ако следите новите трендове и сте почитатели на платформата Instagram, няма начин да не сте забелязали едно модно течение, наложено преди няколко месеца от инфлуенсъри и блогъри. Става дума за възглавница, служеща за рокля. Явно, вдъхновени от извънредното положение, в което до скоро се намирахме всички, тези хора бяха решили да разчупят стереотипите и да повдигнат настроението.

Факт е, че колкото бързо нашумя това явление, със същата скорост се и изпари, но признавам, накара много хора да се усмихнат.

Та, снимките в социалните медии бяха почти по едно и също подобие. Рошава коса, чаша кафе, маска за сън и … възглавница за рокля. Свежо, креативно и забавно. Предизвикателството беше известно като #quarantinepillowchallenge и определено предизвика интереса на много момичета, сред които и известни личности. За България първа в това предизвикателство се включи певицата Есил Дюран, след което много нейни фенове последваха примера.

Някои от звездите позираха с нови прически, на висок ток или с домашни чехли, с чаша шампанско или вино. Самата рокля беше сътворена от достатъчно голяма възглавница, която се придържаше с колан и задължително към визията се прибавяше някой моден аксесоар.

Чувство за хумор показаха и не малък брой мъже, които също качиха свои снимки, на които позират по възглавница.

Откъде тръгна този тренд, не е ясно. Някои смятат, че предизвикателството беше вдъхновено от Viktor & Rolf – американска модна къща. Преди време те включиха в свое ревю модел, който излезе с възглавница, прилепнала към главата и прическа тип „сега ставам от сън“.

Google+ Comments