Устоявате ли на рекламните изкушения?

Днес ще си поговорим за рекламните изкушения. При това изкушения от най-различен тип. Каквито и да са те, едно правило важи винаги: Рано или късно се пренасищаш от тях и започваш да търсиш нещо различно. Затова рекламните агенти, маркетолозите, търговците и т.н. винаги се стремят да ни привличат вниманието с различни рекламни изкушения.

Не е лесно да им устоиш, знам. Когато аз видя някоя витрина, на която има окачена огромна табела с надпис: „Ликвидация -70%”, не издържам да не вляза вътре и да хвърля поне едно око. Ами когато отвориш фейсбук профила си и първото нещо, което виждат очите ти, са сайтове с маркови стоки с отстъпки до -80%. Ами постоянните оферти за колективно пазаруване и изгодни почивки?

Толкова много рекламни изкушения, толкова много  предложения, на които ни е трудно да устоим. Как се справяте с тях?

Girl with shopping bagsАз съм развила следната стратегия. Пресметнала съм колко са месечните ми разходи, без които не мога. Тук влиза наемът (ако имате такъв), средна сума на битовите разходи и разходите за храна, имам си заделени пари за излизане с приятели и чак тогава си оставям някаква сума за покупки под формата на дрехи, обувки, аксесоари или резервации за тук и там. Не е много голяма, но е достатъчна да си угаждам от време на време.

В крайна сметка всичко опира до просто счетоводство от типа приходи-разходи. Не е най-приятното нещо на света, но е необходимост, когато се налага да устояваме на изкушения от тук и там, когато не е желателно да си купуваме още един чифт черни обувки и допълнителен нюанс от любимото ни червило.

Признайте, дами, хубаво е да сме стилни, но не винаги е необходимо да носим нещо ново за тази цел.

Google+ Comments