Офис изкуство

Винаги съм мислела, че работното ти място трябва да бъде приветливо и удобно, за да си ползотворен и  ефективен като служител.

Късметлиите, които си имат собствени бюра, могат да ги украсят, както пожелаят. Дали ще са по-артистични, с повече снимки на близки хора, на места от света и т.н. няма значение, защото тези неща зависят от вкуса на всеки от нас.

743971250014276Знаете ли какво обаче? Винаги съм смятала, че работодателите също е хубаво да полагат усилия, за да превръщат работните места в по-уютни. Една позната, която работи в счетоводния отдел на голяма компания, наскоро ми сподели, че са им сложили две много красиви картини в офиса. Разказва ми, че всеки път, когато ги погледне сутрин, се вдъхновява. Картините били много цветни и изкусно направени.

Не знам колко са стрували, но ако покачват ефективността на служителите, защо да не се влагат малко средства за офис изкуство. Подобна стратегия би могла да се приложи дори в по-малки фирми. Без значение в колко голяма компания работите, все имате някъде офис или централа. Хубаво е той да е уютен, приветлив и със собствен почерк. Оставя добро впечатление и определено кара служителите да се чувстват по-добре.

Не е нужно да споменавам, че за магазините, конферентните зали и салоните за красота е още по-важно да са арт, нали? Там влизат много повече непознати хора, които бихте искали да впечатлите.

Google+ Comments