Усмивки от Марк Твен

Един от любимите ми автори е Марк Твен. Сигурна съм, че сега всички ще си спомните с усмивка за Приключенията на Том Сойер и неговото продължение Приключенията на Хъкълбери Фин, Принцът и просякът или Знаменитата скачаща жаба от окръг Калаверас. За мен той е гений на писменото слово, който винаги намира начин да усмихне хората – чрез творба или разказ за интересни събития в живота му. Например, знаете ли, че е роден на днешната дата – 30 ноември – през 1835 година и две седмици след най-голямото приближаване на Халеевата комета до Земята. Любопитен факт е, че си отива през 1910 – само ден след отново най-близкото разстояние на кометата до Земята.

За да почета неговия рожден ден, ще ви споделя няколко негови цитата, превърнали се в любими мои, а във видеото по-долу може да разберете как е истинското му име, как протича живота му и какво включва творчеството му.

1. Дойдох с Халеевата комета през 1835 г. Следващата година тя идва отново и очаквам да си отида с нея. Ще бъде най-голямото разочарование в живота ми, ако не си отида с Халеевата комета. Всевишният без съмнение е казал: „Ето две необясними явления; дойдоха заедно, трябва и да си отидат заедно.

2.Изяж жива жаба още със ставането сутрин и нищо по-лошо няма да ти се случи до края на деня.

3.Никога не съм позволявал на училището да се намесва в моето образование.

4.По-добре да си мълчиш и да изглеждаш като глупак, вместо да проговориш и да разбиеш на пух и прах всички съмнения.

5.Чистата съвест е сигурен знак за лоша памет.

ВИДЕО УРОК ЗА МАРК ТВЕН


Google+ Comments