Конкурсите за красота в България

В днешно време славата на конкурсите за красота е противоречива. Някои хора мислят, че конкурсите са нагласени и победителя е предварително уговорен. Първото място според тях е предварително платено. Да, но аз съм наясно с нещата, тъй като моя близка работи в такава агенция. Може би ще Ви е интересно да знаете, че първия конкурс за красота в България се е провел през далечната 1929 година. А сега нека Ви запозная накратко с истината за конкурсите за красота и победителя в него.

miss-Bulgaria-2009-Djey-ModelsЗа един конкурс е необходима огромна подготовка, много финанси, добри специалисти в тази област, адски труд и много спонсори. Първото място и съответната награда и слава се печели след одобрението на безпристрастно жури. То избира момиче, което наистина заслужава наградата. Тя трябва да е не само красива, но и да притежава излъчване, чар и интелект. В момента конкурсите са организират все по-трудно, тъй като България е в период на криза. Преди десетина години най-добрите конкурси бяха организирани от известната агенция Джей Моделс, но и тя стана жертва на свитото потребление на рекламните и модните услуги в началото на кризата, и приключи работа в последните дни на 2007г.  От товава по-малко хора се интересуват от мода и спонсорите на тези конкурси намаляват.

Някоиот най-известните конкурси провеждани у нас са „Мис България”, „Мисис България”, ”Мини мис”, „Мис Варна”, „Мистър София” , „Мис плеймейт” и т.н. Етапите са следните-за конкурса има обявена дата за кастинг, на който момичетата могат да се явят. След като бъдат одобрени полуфиналистките  трябва да преминат няколко тура, в които сменят тоалетите си. На следващ етап половината отпадат и остават финалистките. Така след прецизен подбор накрая се избира само една победителка – Мис и нейни две подгласнички.

Google+ Comments