Как да се облечем на интервю за работа

Скъпи дами, темата за това, как трябва да сме облечени на интервю за работа, е винаги актуална и ето защо реших днес да наблегнем именно на нея. Защото първото впечатление, което оставяме у хората, е от изключително значение както в личните ни взаимоотношения, така и при бизнес комуникацията.

Първото и най-важно правило е да съобразите външния си вид според характера на длъжността, за която кандидатствате, както и на самата организация или институция, потенциални работодатели. Втората ми  препоръка е да действате по първото правило, залагайки на изпитаната класика в избора на дрехи, модел, кройки десени, аксесоари и прическа. С други думи, ако кандидатствате за позиция, където се изискват криейтив, нестандартен мироглед, абстрактно мислене и пр., разчупете класическото звучене на аутфита с по-интересни аксесоари или цветове, но не прекалявайте, защото преди всичко срещата е делова. Ако работата ви ще бъде свързана с продукти за красота, отделете нужното внимание на грима и прическата. Интервюират ли ви за офис позиция или работа в държавна институция, банка, търговски представител, не си позволявайте “волности”. Още един трик, който съветват специалистите, изберете прическа, при която косата ви ще е прибрана: конска опашка или кок са отлична идея за целта.

interview
Стилна и успешна

Запомнете, че всичките ви компетенции и умения ще бъдат удвоени в очите на работодателя, ако съумеете да се представите като добър PR на себе си.

 

Google+ Comments