Демоде ли е да комбинираме обувките с чантата?

Един от вечните модни закони е да комбинираме цвета на чантата с този на обувките, които носим. Ако сега се загледате обаче в модните списания и сайтове, ако погледнете някой известен моден блог и т.н. ще забележите, че това правило все по-често се нарушава.

8066704980_150079a3ae_zТенденцията в последно време е да се появяват се по-интересни и цветни модели обувки и чанти, които са много красиви, но трябва да умеем да ги комбинираме.

Веднъж видях една много красива чанта, която беше украсена с щампи на нашата галактика. Много ми хареса и тогава се замислих с какво мога да я нося. Истината е, че някакъв толкова ярък елемент в стила ви има нужда от семпъл фон, за да изпъкне. С такава чанта не можете да сложите червени обувки, защото ще се получи прекалено шарено. Ключът е в баланса. Въпросът е как да го постигнем.

Ако имате някакъв цветови акцент (както онази чанта), комбинирайте го с нещо малко – часовник, гривна, фиба на главата, обеци и т.н. Ако имате червени обувки, не взимайте червена чанта, а се лакирайте в червено и си сложете такъв цвят червило. Ако на блузата ви има голяма щампа, сложете си едноцветен панталон и обувки с цвета на панталона.
Най-важното е да запазите акцента като очевиден акцент. Около него не трябва да има повече от два цвята и е хубаво те да са сравнително неутрални – черно, бяло, бежово, сиво са добър избор.
Това е за мен правилната стратегия за стилна и модерна визия в днешно време.

Google+ Comments