Светльо Кантарджиев за колекционерството

Сутринта разлиствайки вестниците в кварталното кафе, прочетох едно интервю на Светльо Кантарджиев. Като член на съюза на колекционерите в България беше споделил доста полезна и интересна информация за това хоби на много хора. Наричан още “Другият музей”, съюзът е създаден с нестопанска цел и работи в полза на обществото. Оказа се, че да си колекционер в България никак не е лесно. Удоволствието в случая си има цена. Доста се заинтригувах, тъй като това би ми било интересно. Да чета, разузнавам, уча още история, виждам разни предмети, разказващи за поколения. А и още едно хоби никога не е излишно, стига да имаш време за него.

Светльо Кантарджиев беше споделил, че заедно с останалите членове се стремят да популяризират колекционерството, защото за него се знае твърде малко. Вярно е, че трябва да пазим и съхраняваме културно–историческото наследство, защото само то ни остана. А иначе ние сме богати с култура, природа и история. Трябва само да погледнем по-добре и ще се убедим.

Google+ Comments

4 thoughts on “Светльо Кантарджиев за колекционерството

  1. В България нито има условия, нито пазар, за да си колекционер. Аз навремето се бях захванала монети да събирам, ама нямаше с кого да разменяме и продаваме, а по “естествен” път невинаги лесно се получават нещата 🙁

  2. Колекциите от абсолютно всякакъв тип разсейват човек от скучната и праволинейна действителност, носят емоционален заряд и наслада. Аз например от малък събирам макети на известни модели автомобили.
    Е, няма такъв кеф! Като знам, че никога няма да мога да си купя Ферари, защо пък да не си имам едно минитакова вкъщи?
    Бтв, ако някой друг тук има същото хоби, нека да се свърже с мен. Казвам се Димитър. Скайпът ми е: mitkoto_583791

  3. Като малка колекционирах салфетки. Помня, че не можех да заспя понякога от вълнение 🙂 За жалост, майка ми ги изхвърли след едно пролетно почистване, защото бяха станали стотици хиляди и заемаха много място в двустайния ни апартамент.

Leave a Reply