Погрижи се за добро настроение!

Има много начини да разнообразите ежедневието и да повдигнете самочувствието си. Погрижете се за вашето добро настроение, защото него показвате пред близките и приятелите си. То е прозорец към вашата душевност и от него зависи как ще ви възприемат околните.

Имам една приятелка, която по всякакъв начин си напомняше, че е хубава. Така беше задала на телефона си за преден екран надписа “Здравей, красавице!”. Всеки път, като отвореше телефона си, точно преди да го отключи, я посрещаше комплиментът и я караше да се усмихва.

good_modТова е само мини, мини пример, а имам още два-три трика, с които лесно можете да оптимизирате деня си:

Напълнете бонбониера със всякакви сладкиши и пуснете между тях ръчно написани забавни късметчета. Направете този подарък на цялото ви семейство или на някой по-близък приятел, а защо не и на любимия.

Кутия със списъци. Ужасно е постоянно да забравяте разни неща. Затова направете кутия, в която записвайте най-важните задачи за деня, идеи за дома или просто нещата, които искате да си купите. Така ще сте много по-организирани и няма да харчите излишни пари за прищявки или моментни бляскави нещица, които са ви привлекли погледа. Да не говорим, че кутията ще ангажира времето ви по един привлекателен начин.

Третата ми идея е да разчистите достатъчно пространство, за да можете да се движите свободно. Пуснете си музика и започнете да танцувате както само вие можете. Изкарайте отрицателната енергия от себе си – пускайте всякакви типове музика, ако ще и най-дивата и щура, дори тази, която слушате само по дискотеки. Изпотете се добре, а след това си вземете ароматен душ. Ще се почувствате ободрени, изцяло преродени и в изключително добро настроение, тъй като сте изхвърлили лошите мисли вън.

Google+ Comments