Да опаковаме подаръци (част 2)

Привет, приятели. Вече е декември – месецът на изненадите и вълшебствата. И какво по-подходящо време от сега да продължа темата за това как да опаковаме подаръци.

Преди да увием подаръка, трябва да го центрираме от вътрешната страна на изрязаната опаковъчна хартия. Получава се гладък ръб чрез сгъване на хартията навътре. След това, първо поставяме горната и след това долната част от опаковката плътно около подаръка, за да го фиксираме в средата със залепващи ленти. След като надвесът на опаковъчната хартия е сгънат отстрани, прегъваме триъгълните хартиени капаци отстрани и ги натискаме върху вътрешната страна на опаковката. Останалото парче хартия се сгъва директно нагоре върху пакета и се залепва на място. След това повтаряме процеса на залепване от другата страна.

За да преценим размера на лентата, може да удвоим ширината и дължината на опаковката и да изчислим четири пъти височината. Ако сме поставили панделката през масата, поставяме опакования подарък с главата надолу в средата. След издърпване на лентата, тя се пресича в средата. Сега лентите се завъртат на 90 градуса и след това се изтеглят надолу от двете страни. Сега, докато обръщаме опаковката, лентите трябва да се държат здраво. Завързваме плътно краищата на панделките за подаръка в средата с двоен възел.

Опаковането на обемен подарък е особено предизвикателство. За целта е препоръчително да вземем правоъгълна кутия и просто да опаковаме подаръка в нея. След като приключим с опаковането на подаръка, може да подобрим опаковъчната хартия с малки декоративни детайли, ако желаем.

Google+ Comments