Да опаковаме подаръци (част 1)

Независимо дали за Коледа, за рожден ден, за годишнина или друг повод, винаги има добра причина да зарадваме някого с подарък. Опаковката е почти толкова важна, колкото и самото съдържание. Красива опаковъчна хартия, панделка, която подхожда или мрежеста декорация – има толкова много избор. А ако открием и правилната техника за опаковане, със сигурност ще зарадваме получателя още повече.

Най-напред трябва да изберем опаковъчния материал. Картонената кутия е особено стабилна и улеснява процеса на опаковане поради дадената форма. Хартията е добър вариант за поднасяне на подаръка по възможно най-добрия начин или за подчертаване на малки визуални акценти.

При избора на десена и цвета на опаковъчната хартия, е също толкова важно дизайнът да се адаптира към предпочитанията на рожденика. Препоръчително е да не избираме най-евтиния продукт. От една страна, дебелата хартия е относително трудна за работа. От друга страна, ако опаковъчната хартия е твърде тънка, материалът може да се разкъса при сгъване. Опитът показва, че опаковъчната хартия на ролки е по-евтина от отделните листове. От друга страна, качеството на листовете опаковъчна хартия обикновено е по-добро.

Преди да бъдат опаковани подаръците, не трябва да забравяме да премахнем всички етикети с цени. В допълнение към опаковъчната хартия, прибори като ножици или лепило, тиксо са от съществено значение за опаковането на подаръка. Популярна алтернатива на ножиците е ножът за хартия. Подаръчната панделка по наш избор също не трябва да липсва върху опаковката.

Размерът на опаковъчната хартия зависи, разбира се, от размера на подаръка. Ако искаме да определим колко хартия ни трябва, преди да режем, трябва да поставите подаръка напречно. След това подаръкът трябва да бъде разположен централно, за да се прецени по-добре размерът на опаковката. Трябва да има достатъчно за дясната и лявата страна на подаръка, за да може остатъците да достигнат до горния ръб на опаковката, когато се сгънат. Също така хартията трябва да се застъпва в горната и долната част на подаръка.

Google+ Comments