Да запазим косата си през лятото

Запазването на косата си през лятото е важно, тъй като излагането на слънце, солта от морето и хлора от басейни може да предизвика увреждане на косата. Ето някои съвети за да го направите:

Използвайте слънцезащитен продукт за коса: Има спрейове, кремове и маски, които съдържат SPF и могат да помогнат за предпазване на косата от вредните UV лъчи.

Носете шапка или шал: Покриването на косата си с шапка или шал може да предпази от изгаряне от слънцето и намалява изсушаването на косата.

Избягвайте горещата вода: При измиване на косата, използвайте хладка или топла вода, а не гореща, защото тя може да изсуши косата.

Използвайте овлажняващи продукти: Лятото, косата често става по-суха, така че използвайте овлажняващи балсами или маски.

Слагайте натурални масла: Кокосово масло, масло от авокадо или арганово масло могат да бъдат нанесени върху косата, за да я подхранват и предпазват от изсушаване.

Ограничете употребата на горещи уреди за стайлинг: Избягвайте честата употреба на сешоари, преси за коса и уреди за изправяне на високи температури, тъй като те могат да увреждат косата.

Измийте солта и хлора след плаж или басейн: След като сте били на морето или в басейн, измийте косата веднага, за да премахнете солта или хлора, които могат да я увредят.

Пазете косата от вятъра: Ако сте на ветровито място, опитайте се да пазите косата си, за да избегнете заплитането и увреждането й.

Редуцирайте прекомерни химични обработки: Прекомерната употреба на бои за коса или химични обработки може да увреди косата, особено когато тя е вече изложена на силните лъчи на слънцето.

Редовно подстригване: Поддържането на краищата на косата в добро състояние с редовно подстригване може да помогне за предотвратяване на цъфтежа и увреждане.

Запазването на здрава коса през лятото изисква грижа и внимание. Следвайте горепосочените съвети и вашата коса ще се радва на по-добро здраве през горещите месеци.

Google+ Comments