Туфли и пантофки

Знаете (и имате предполагам) от модерните в последно време пантофки. Това са най-удобните, практични и комбинативни обувки, с които можете да се сдобиете. Достатъчно ви е да имате едни тъмни, едни светли и едни по-цветни и воала… проблемът ви с обувките за лятото е решен. Пантофките си отиват буквално с всичко.

ballet-slippers-at-1000fps-walkercreekmediaНека обаче да ви кажа откъде е оригиналната идея за пантофките… от балеринските туфли. И не, нямам правописна грешка. Наистина са туфли, а не тухли. Те са обаче по-неудобни като обувки, защото имат една много специфична особеност – твърда малка плочка, където свършват пръстите на крака. Тя е сложена, за да могат балерините да стоят по-изправени. Де факто балерините не са на пръсти, а на тази плочица. На нея се въртят по време на прируетите си. На нея разчитат, когато трябва да изглеждат  по-високи и да са по-изправени. Звучи ли ви болезнено? Защото наистина  е така. Момичетата си причиняват доста болка в името на танца и да изглежда той по-красив.

Пантофките, които доста приличат визуално на туфлите обаче, са напълно безболезнени за носене стига да не се спъвате с тях, разбира се. Те са леки и прилягат по крака толкова добре, че сякаш въобще не носите обувки. Перфектни са за лятото, така че ви ги препоръчвам най-чистосърдечно.

Google+ Comments