Стилни и красиви с плосък корем (част 1)

Сладолед, пица и излежаване на дивана – да, всички обичаме мързеливите дни, в които нищо не ни се прави, но за съжаление, когато станат редовни, килограмите на корема бързо започват да си личат. Факт е, че не може да отслабнем само в определена област на тялото си – когато сваляме килограми, това се случва навсякъде по тялото. Освен това хората сме много различни – не всеки отслабва с еднаква скорост или еднакво количество. Така че няма смисъл да се сравняваме с другите. Всеки има собствена физика и метаболизъм. Освен това, чудотворните лечения или хапчета за отслабване, са пълна измама. Не е достатъчно просто да изпием една таблетка и да чакаме тялото си само да се извае, нужно е да му помогнем и така с воля и постоянство да постигнем мечтания плосък корем.

Разбира се, храната е водеща в случая, затова се нуждаем от балансирана диета за оптимален метаболизъм. Трябва и да се уверим, че получаваме достатъчно витамини, особено полезни са тези от група В, цинкът, витамини С и D и други. Но трябва да внимаваме и е добре да се посъветваме с диетолог, защото понякога неадекватният прием на витамини може да доведе до засилване на апетита или желание за вредна храна.

Добър съвет е да се вслушаме в сигналите, които тялото ни изпраща. Хубаво е да обърнем внимание на усещанията си за глад или ситост и съзнателно да отделяме нужното време за хранене, вместо да бързаме, сякаш, за да го отметнем като задача. Нека се наслаждаваме на всяка хапка и да спрем, когато вече не чувстваме глад. Също така може да се научим да интегрираме добри нови навици в живота си – например прием на достатъчно течности или редовен спорт.

Google+ Comments