Стилен дом през есента (част 1)

Когато навън отново започва да става хладно, а денят намалява, копнежът за комфорт и уют в дома се увеличава. Прекарваме все повече време вътре и е нормално да изпитваме желание да внесем малко разнообразие и стил в жилището си. Разбира се, не е задължително да извършваме цялостен ремонт, достатъчно е да променим някои детайли и по този начин да поставим различни акценти.

Нови завеси, нова картина, а може би да преместим библиотеката в друг ъгъл на стаята наистина изглеждат много по-добре, нали? Особено есенните тенденции създават наистина добри удобства. Те включват контрастни нюанси и различни материали.
Например цветовете и шарките все повече се взаимстват от природата и отразяват осъзнаването на околната среда. Виенското тъкане се завръща на мода, а бохо стилът е по-актуален отвсякога.

Независимо дали става въпрос за завеси, домашен текстил, цветове на стени или мебели, всичко трябва да бъде цветно – в природни цветове – зелено, кафяво, оранжево, … Не излизат от мода и пастелените цветове, които придобиха особена популярност още през изминалата година.

При картините, декорациите за стените и дори при мебелите ще се наблюдава връщане на геометричните фигури. Или с други думи – колкото по-разчупено и извън рамките, толкова по-добре.

Google+ Comments