Кой е любимият ми спорт?

Аз обичам всички спортове и нямам някой, който ми е най-любим. В момента основно тичам, но обожавам да плувам, карам ролери, тренирам бокс и какво ли още не. Тъй като съм минала през доста и различни видове спортове ще ви споделя кой спорт по какъв начин е допринесъл за мен, за да си прецените дали ще ви допадне.

Тичането – тичането е интензивно натоварване на цялото тяло, в което дишането играе много съществена роля. Аз тичам по четири-пет километра дневно и се чувствам супер след това. Важно е да започнете бавно, да развиете определено темпо и да завършите отново бавно. Така няма да се уморите толкова бързо.

Боксът – боксът не е за всеки. Развива изключително много мъжката енергия, силата и бързината. На мен лично не ми е любимият спорт, защото защитната поза, от която се извършват повечето движения, е прегърбена и много неприятна и неудобна за жена. Но все пак е хубав спорт. Обожавам да го практикувам, но по-рядко.

Кросфит – кросфитът е приятно занимание, особено когато е в голям екип. Има интересни съревнования. Вдигане на огромни гуми, дърпане на въже и други. Препоръчвам го, но умерено, защото натоварването е прекалено интензивно.

Плуването – плуването е един от най-любимите ми спортове, защото за мен е голямо удоволствие да съм в съприкосновение с водата.

Вие имате ли любим спорт?

Google+ Comments