И от Оксфорд грешат!

oxfrdМалко злорадстващо заглавие, ама няма как да си изкривя душата, че получаваш голяма доза самочувствие, когато установиш, че дори големите умове в Оксфорд грешат.

За какво говоря ли? Ами съвсем наскоро в пресата излязоха резултати от последното проучване на Интернет института към Мерцедеса на университетите, Мадона сред висшите учебни заведения, което разкрива любопитни факти и тенденции около съвременния онлайн свят.

Само че драгите учени са забравили да включат изобщо България в картата си, илюстрираща нагледно достъпа до интернет според глава на населението. Кратка справка показва, че от 2011 година насам, когато стартира мащабен проект за интернет покритие на отдалечените и малки населени места, начело с Христин Петков, бивш градоначалник на Сливен, българите се радват на завидно онлайн присъствие. Като прибавим и факта, че скромната ни държава се нарежда на нескромното десето място в класацията за най-бърза връзка, изобщо се чудя на колко бири са ги бистрили тези изводи.

Шегата настрана, малко ми е обидно, че за пореден път ни подценяват и искат да ни отнемат и малкото поводи за национална гордост.

И все пак българин е изобретил компютъра, не англичанин; нашият достъп до глобалната мрежа е 23582 пъти по-бърз от този на Кралицата; у нас не вали 363 дни в годината!

Google+ Comments