Да подаряваш ли цветя на Св. Валентин?

Даването на цветя на жена е традиция, която е съществувала по цял свят през вековете и е преминала през много култури като символ на краен романтизъм. Въпреки това, в тази епоха на скептицизъм, въпросът с подаряването на цветя е изненадващо спорен. Още ли е романтично, или просто старомондо?

Днес, в началото на най-романтичния месец, ще обсъдя с вас няколко точки в полза на цветята като подарък. Статията е насочена основно към мъже, които знаят, че половинките им очакват жест на Св. Валентин, но не са убедени, че клишетата са най-добрия начин да изразят любовта си. Не забравяйте, че цветята могат да подобрят нещо, което вече е там, но те не могат да поправят нещо, което не е създадено.

Много хора мислят, че цветята са старомодни клиширани неща, но едно e безспорно – не можете просто да изпратите цветя на жена и да очаквате да постигнете напредък по този начин. Всъщност, това може да бъде само начин да нарушат зараждащите се отношения, които сте разработили до този момент. В крайна сметка не цветята са тези, които те правят мъжа, а мъжът е този, който прави цветята ефективни. Без значение кой сте или каква е целта ви, да направите подарък с няколко красиви цветя е нещо, което трябва да се направи поне веднъж, без значение какво очаквате да получите или как се окаже, има стотици причини – просто се уверете, че сте стъпили на здрава основа.

Нищо не е по-неефективно от изпращането на цветя, когато тя го очаква … и нищо не е по-ефективно от изпращане на цветя, когато тя не го очаква! Да бъдете спонтанен и креативен е тайната. Ако го направите в точното време, това може да ви даде невероятен бонус, но ако го направите в неправилен момент, това може да напрегне отношенията. Трябва да помислите как да подарите цветя като подарък, когато сте се сбъркали, след страхотно преживяване заедно и, разбира се, в деня на Свети Валентин.

Жените искат това, което всички хора искат – честност и добри намерения. А щом толкова много мъже все още правят този романтичен жест днес, това означава, че без значение дали е старомоден или не, със сигурност работи.

В крайна сметка изпращането на цветя на жена все още ли е съблазнителен жест? За да ви помогна сами да решите, следващият път ще ви представя и противоположната гледна точка.

Google+ Comments