Сребърната тенис гривна Viano – истинска модна находка

Тя е символ на класа, изящество и красота. Тя е нежна, деликтна, но никога не остава незабелязана. Тя носи името тенис гривна и аз съм щастлива, че се сдобих с моята от онлайн бижутерия Viano.

Честно казано, не си падам много по класиките, но останах очарована от историята и визията на така наречената тенис гривна. В оригинал тя е направена от истински диаманти. Но като знам как всичко бързо ми омръзва, а и каква е цената, то със сигурност знаех, че се нуждая от алтернатива. Намерих такава в сайта на Viano и само за няколко дни вече бе на ръката ми.

Това, което мога да споделя от личен опит, е, че наистина се забелязва и получих доста комплименти за новата ми сребърна гривна с ослепително блестящи камъни. Една от причините е, че дизайнът е толкова добър, че еднакво добре пасва на много спортно и на елегантно облекло. Колкото и странно да звучи, магията на тенис гривната е поразителна и дори с анцуг е красива.

Тенис гривна – а защо се нарича така и откъде идва нейното название? Всъщност историята е доста нелепа и дори комична, но пък е съдбовна и дава това известно название, което четвърто десетилетие я използва в бижутерията. Първоначалното й име е „вечната гривна“, защото се е носила от дамите от висшето общество на 20-и век. През 70-те години пък известна диамантена компания реализира тази серия и е много търсена от диско хората, които все повече се обличат в дънки и кристали. Но през 1987 г. на турнир от Големия шлем по тенис в САЩ се случва нещо, което й дава новото название.

Уважаваната тенисистка Крис Еверт губи своята „вечна гривна“ на корта и моли мачът да бъде прекратен, докато не се намери. Така се и случва. Това е голям прецедент и медиите гръмват. Оттогава насетне нежно захванатите диаманти в кубични структури се наричат „тенис гривна“. А алтернативата й в 21 век е изработка от блестящи циркониеви камъни на сребърна основа, което я прави достъпна до обществото.

Е, надявам се, тази информация ви е била интересна и същевременно ви е заинтригувала. Споделям ви снимка на моята тенис гривна от онлайн бижутерия Viano.

Google+ Comments